top of page

AGAB och WM Press går i täten för Hållbarhetsinitiativ i Helsingborg


Solanläggningen på AGABs och WM Press gemensamma fastighet är på 240 kW


AGAB Pressautomation AB och WM Press AB ansluter sin solanläggning till nätet. Denna satsning representerar ett av de största privattägda hållbarhetsinitiativen i Helsingborg och visar företagens åtagande för att minska sin miljöpåverkan och främja förnybar energi.


AGAB Pressautomation AB, en ledande global leverantör av verktygsväxlingssystem till tillverkande företag, och WM Press AB, en legotillverkare inom metallbearbetning och formpressning, har fått klartecken att ansluta sin gemensamma solanläggning till nätet. Denna solanläggning, med en installerad effekt på 240 kW, representerar en av de största privattägda hållbarhetsinitiativen i Helsingborg.


AGAB Pressautomation och WM Press har länge varit engagerade i att minska sin miljöpåverkan och främja hållbarhet inom sina verksamheter. Genom att investera i solenergi visar företagen sitt åtagande för att minska sina koldioxidutsläpp och främja förnybar energi.


En av de banbrytande åtgärderna som solanläggningen möjliggör är egentillverkningen av kvävgas för laserskärning. Denna tillverkning är planerad att förläggas till helger, vilket inte bara ökar anläggningens utnyttjandegrad utan också minskar transportbehovet av gas.


För att ytterligare bidra till att minska sin miljöpåverkan planerar företagen även att ersätta sin befintliga fordonsflotta med elektriska fordon och möjliggöra för anställda att ladda sina bilar med lokalproducerad el.


Thomas Pakruhn, marknadschef på WM Press: "Vi är stolta över att vara en del av detta banbrytande hållbarhetsinitiativ. Genom att investera i solenergi och andra miljövänliga teknologier visar vi vårt åtagande för att minska vår miljöpåverkan och skapa en mer hållbar framtid för kommande generationer."


Anders Gleerup, VD för AGAB Pressautomation: "Vår solanläggning är ett viktigt steg i vår strävan att bli mer hållbara och miljövänliga. Vi hoppas att vårt initiativ kan motivera andra företag i regionen att följa vårt exempel och vi ser fram emot att fortsätta utforska och implementera innovativa lösningar för att minska vår klimatpåverkan och främja hållbarhet inom vår bransch."


Anders Gleerup, VD AGAB och Thomas Pakruhn, Marknadschef WM Press framför en helautomatiserad pressanläggning och en verktygsväxlare.


För ytterligare information och förfrågningar, vänligen kontakta:


[Thomas Pakruhn, Marknadschef, WM Press AB]

[Anders Gleerup, VD, AGAB Pressautomation AB]


Om AGAB Pressautomation AB:

AGAB Pressautomation AB är en ledande leverantör av verktygsväxlingssystem till tillverkande företag. Med en stark inriktning på innovation och kvalitet erbjuder AGAB Pressautomation skräddarsydda lösningar för att optimera produktionsprocesser och maximera effektiviteten.


Om WM Press AB:

WM Press AB är en legotillverkare inom metallbearbetning och formpressning. Med fokus på precision och kvalitet erbjuder WM Press skräddarsydda lösningar för olika industriella tillämpningar och behov.

60 visningar

Kommentare


bottom of page